کد خبر : 82068
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 نوامبر 2021 - 21:21

هماهنگی برق-آب و برخی در عذاب

هماهنگی برق-آب و برخی در عذاب

ایسنا/لرستان امسال مثل چند سال گذشته با خاموشی‌هایی مواجه شده‌ایم و میزان این خاموشی‌ها در لرستان بیشتر است. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق  می‌گوید که ظرفیت قابل تولید نیروگاه‌ها حدود ۵۴ هزار مگاوات و نیاز مصرف برق به ۶۵ هزار مگاوات رسیده است و به دلیل محدودیت در تامین برق مجبور به خاموشی بدون برنامه‌ریزی

هماهنگی برق-آب و برخی در عذاب

ایسنا/لرستان امسال مثل چند سال گذشته با خاموشی‌هایی مواجه شده‌ایم و میزان این خاموشی‌ها در لرستان بیشتر است.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق  می‌گوید که ظرفیت قابل تولید نیروگاه‌ها حدود ۵۴ هزار مگاوات و نیاز مصرف برق به ۶۵ هزار مگاوات رسیده است و به دلیل محدودیت در تامین برق مجبور به خاموشی بدون برنامه‌ریزی شده‌ایم.

وی تاکید کرده که شاید این هفته گرم‌ترین هفته سال باشد، برآورد و پیش‌بینی‌ها این است که مصرف برق کشور به عدد ۶۵ هزار مگاوات و بالاتر برسد که رکورد جدیدی در صنعت برق خواهد بود و با افزایش دمای هوا و همچنین افزایش میزان تقاضا احتمالا باز هم مجبور به اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده باشیم.

در لرستان نیز که خاموشی‌ها مثل سنوات گذشته در ماه‌های گرم سال اعمال می‌شود و بعضاً با یا بدون برنامه قبلی بوده و داد بسیاری از مردم را درآورده است.

بسیاری از صنوف با مشکل مواجه شده و به قول خودشان کرونا کم بود که حالا ویروس داخلی گریبان آنان را گرفته و دائم در ضرر هستند و هر روز چالش دارند.

اگر بخواهیم از تک‌تک صنوف نام ببریم که قطع برق برای آنها مشکل ایجاد کرده که خیلی زیاد می‌شوند و فقط کافی است نگاهی گذرا در ذهن خودمان به این رویه قطعی داشته باشیم.

برخی معتقدند بار خاموشی‌ها روی دوش محلات حاشیه‌نشین و روستاها بوده و اینکه روزانه چند بار برق آنان قطع می‌شود.

در لرستان چون منابع تامین آب پایدار وجود ندارد و آب برخی محله‌ها با مخزن تامین می‌شود، هنگام قطع برق، این مخازن نیز از کار می‌افتد و آب و برق در این زمینه هماهنگ هستند. در روستاها نیز این مشکل وجود دارد و چاه‌ها از کار می‌افتد.

در روزهای اخیر برخی محله‌های خرم‌آباد بیش از ۱۲ ساعت یعنی نصف شبانه روز آب نداشته‌اند و علت این است که مخزن آب به سبب بی‌برقی از کار می‌افتد و تا در مدار قرار بگیرد، زمان می‌برد و در این حین بار دیگر برق قطع می‌شود و مخزن زمان زیادی در مدار قرار نمی‌گیرد.

دلیل قطعی آب شرب در شهرها و روستاها، ناشی از خاموشی‌های اخیر است به این شکل که بعضی از مناطق شهر و روستاها به‌طور مستقیم به وسیله ایستگاه پمپاژ جریان آب را انتقال می‌دهند و در زمان قطعی برق عملاً این موضوع قابل اجرا نیست هرچند بعضی‌ها می‌گویند چرا از دیزل‌ها یا ژنراتورها استفاده نمی‌شود که باید گفت با توجه به تعداد بالای چاه‌ها، مخازن و ایستگاه پمپاژ عملاً این موضوع امکان‌پذیر نیست و دیزل‌ها قدرت انتقال آب شرب در همه شهر را به شکل مطلوب ندارند.

قطعی آب و نبود منابع آب پایدار در لرستان به حدی زجرآور است که ۱۲ میلیارد مترمکعب روان‌آب این استان وارد حوضه‌های آبریز دیگر می‌شود و لرستان از این نعمت بی‌بهره است و همواره مردم استان به این موضوع اعتراض دارند که در کشاورزی، صنعت و شرب از این نعمت چرا استفاده نمی‌شود.

در برخی مواقع نیز برق بدون اعلام قبلی یا برنامه زمان‌بندی قطع می‌شود و مشکل‌های زیادی به دنبال دارد و باعث نارضایتی مردم لرستان شده و می‌توان گفت در حال حاضر مهمترین دغدغه این مردم “قطع برق” است و براساس آن در طول شبانه‌روز برنامه‌ریزی می‌کنند اما گاهاً برق بی‌برنامه می‌رود و برنامه‌ها هم روی هوا می‌ماند.

در روزهای اخیر بسیاری از مسئولان عالی‌رتبه کشور به قضیه قطعی ادامه‌دار برق ورود کرده و خواستار رفع این مشکل شده‌اند که خبر رسیده تا بیستم مرداد این روند با قدرت ادامه دارد…

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.