کد خبر : 124424
تاریخ انتشار : جمعه 26 نوامبر 2021 - 15:14

خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله/ احداث سد فینسک منتفی است

خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله/ احداث سد فینسک منتفی است

ایسنا/مازندران رئیس سازمان محیط زیست کشور در بازدید از تالاب و پناهگاه حیات وحش میانکاله از خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از اراضی این تالاب خبر داد و گفت: پروژه سد فینسک منتفی است و اگر بنا باشد سدی هم احداث شود حتما جای آن تغییر پیدا خواهد کرد. علی سلاجقه عصر پنجشنبه در بازدید از

خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله/ احداث سد فینسک منتفی است

ایسنا/مازندران رئیس سازمان محیط زیست کشور در بازدید از تالاب و پناهگاه حیات وحش میانکاله از خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از اراضی این تالاب خبر داد و گفت: پروژه سد فینسک منتفی است و اگر بنا باشد سدی هم احداث شود حتما جای آن تغییر پیدا خواهد کرد.

علی سلاجقه عصر پنجشنبه در بازدید از منطقه میانکاله در مازندران این استان را شاخص محیط زیست کشور در همه زمینه ها برشمرد و خاطرنشان کرد: در مقام مقایسه و سنجشِ پوشش گیاهی و جنگلی و موارد مربوط به آب، خاک و هوا، شمال کشور و به ویژه مازندران همواره مثال زدنی است.

سلاجقه، دست اندازی های انسان برای توسعه را مشکلاتی دانست که سبب تاثیرگذاری بر استان مازندران شده و افزود: مجموعه میانکاله به لحاظ زیستگاه از جمله ذخایر جانوری، پوشش گیاهی، آبی و خاکی کشور بوده که از ظرفیت بسیار عالی برخوردار است و بر این اساس باید جوانب مختلف اقتصادی و توریستی و مسائل مربوط به گونه های کمیاب گیاهی و جانوری منطقه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تالاب میانکاله متاثر از شرایط اقلیمی در کشور و دنیاست تاکید کرد: تداوم روند عقب نشینی دریای خزر و پایین رفتن سطح آب باعث شده که خشکی زایی در میانکاله پدید آید و اراضی این مناطق که اراضی ملی به شمار می روند مورد تعرض قرار گیرند.

رئیس سازمان محیط زیست کشور تالاب میانکاله را گنجینه توصیف کرد و با بیان اینکه تالاب نیازمند نگاه استانی و ملی است خاطرنشان کرد: بحث خشکسالی، کاهش میانگین بارش ها و کم شدن جریان های سطحی حوزه های آبخیز مشرف به تالاب سبب کاهش آب های ورودی به تالاب شده است که همین موضوع باعث شد تا چیزی حدود ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله تبدیل به اراضی خشک شود.

سلاجقه از طرح جامع تالاب میانکاله سخن گفت و تصریح کرد: در این طرح سازمان محیط زیست به عنوان نهاد ناظر پیگیر است تا همه دستگاه ها نظیر سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی، اداره صمت و صنایع، مجموعه وزارت نیرو و آب منطقه ای و آب فاضلاب استان مازندران نسبت به وضعیت تالاب در مباحثی چون لایروبی کانال ها، رهاسازی پساب ها، کیفیت آب، تعرض به اراضی ملی و مباحث محیط زیستی به وظایف تکلیف شده به درستی عمل کنند.

وی در مورد حقابه تالاب نیز گفت: بحث حقابه از سه منظر کم آبی، میان آبی و پر آبی برای تالاب درنظر گرفته شده است که مجموعه وزارت نیرو و سازمان آب منطقه ای استان مکلف است که این حقابه رو به تالاب برساند؛ امیدواریم با نگاه و تصمیمات تراز ملی و بسیج همه امکانات استان ماندران و تکلیفی که تمام دستگاه ها دارند تالاب به روزهای خوش خود بازگردد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره مسئله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: در این زمینه جلسه ای با رئیس سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد و نگاه ویژه ای راجع به پرندگان مهاجر بومی و غیر بومی که از سیبری به تالاب می آیند داریم و سعی می کنیم رصد و پایش پرندگان از مقصد تا مبدا هم توسط دامپزشکی و هم محیط زیست انجام گیرد تا در مسیر و محل عبور و حضور پرندگان مشکلی اتفاقی نیفتد.

سلاجقه، علل مرگ فُک های خزری را به خفگی در اثر مانورهای نظامی در دریای مازندران نسبت داد و تصریح کرد: فک تنها پستاندار منطقه و خاص این دریاچه است و با توجه به کشف لاشه ها و بررسی موارد تحقیقات نشان می دهد هیچ مشکلی نبوده و فرضیه محتمل مربوط به مانورهای نظامی است.

وی درباره آلودگی هوا در شرق استان که منتسب به مازوت سوزی در نیروگاه نکاست اظهار کرد: ضمن اینکه از نیروگاه بازدید خواهیم کرد اما وزارت نفت موظف است که بحث آلایندگی را از نظر فیلتراسیون و سوخت احتمالی را طبق قانون هوای پاک برطرف نماید. به علاوه ایستگاه های پایش آلایندگی بزودی با پراکنش مختلف در سطح استان نصب و هوای مازندران بخصوص در شرق استان رصد خواهد شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به پرسشی درباره احداث سد فینسک و مشکلات کم آبی استان مازندران تصریح کرد: آب مشکل اصلی دنیا و کشور است؛ با توجه به کاهش بارندگی ها سد فینسک را از لحاظ محیط زیستی مورد بازبینی قرار خواهیم داد که اساسا احداث سد به چه منظوری است، اما طبق آخرین اطلاع اگر بنا باشد که سدی هم احداث شود حتما جای آن تغییر پیدا خواهد کرد.

سلاجقه درباره موضوع بوتولیسم و مرگ پرندگان در سال های گذشته اظهار کرد: بیماریِ که ۲ سال قبل شیوع پیدا کرد، بیشتر مربوط به خشک شدن تالاب است چراکه شرایط خشکسالی باعث بروز تنش هایی می شود که باعث شده تا بیماری های نهفته در منطقه از طریق اجساد مرده و مدفون پرندگان ظهور یابند، بوتولیسم پرندگان طی این ۲ سال رخ نداده امیدواریم تلاش های سازمان باعث از بین رفتن خشکسالی و برگشتن تالاب به وضعیت سابق شود.

وی از مشکل در مباحث آتش سوزی و اطفای حریق میانکاله سخن گفت و اظهار امیدواری کرد: با افتتاح مانیتورینگ در سازمان محیط زیست مازندران که می تواند الگویی مناسب برای کشور باشد امیدواریم با استفاده از فناوری های نوین بتوانیم بسیاری از نقاط تالاب و مناطق حفاظت شده و حتی پناهگاه های حیات وحش را پایش و رصد کنیم.

معاون رییس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، به آتش سوزی های انسان ساز به خاطر تصاحب اراضی ملی و تصرفات زمین اشاره و تاکید کرد: اگر این مانیتورینگ در منطقه انجام گیرد می تواند بسیار کمک کننده باشد ضمن اینکه در بحث تجهیز امکانات اطفای حریق هم سعی می کنیم تجهیزات استان افزایش یابد.

سلاجقه دو مبحث اساسی محیط زیست را حقوق کارکنان مجموعه محیط زیست و تجهیزات عنوان و خاطرنشان کرد: مکاتباتی با سازمان اداری و استخدامی کشور و دیدارهایی نیز به طور ویژه با رییس جمهور در این زمینه انجام گرفت و مطمئن باشید با توجه به امکانات و ظرفیت ها در کشور، حق به طور مطلوب مطالبه شود.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که وضعیت مدیریت میانکاله به صورت مستقل اداره می شود یا زیرنظر سازمان محیط زیست خواهد بود تصریح کرد: سعی داریم انقطاعی در بحث های مدیریتی انجام نگیرد، در مجموعه استان مازندارن و گلستان ادارات کل پاسخگو هستند، سعی داریم مدیریت واحدی در سطح میانکاله صورت گیرد و حتما اختیاراتی به اداره کل داده می شود که بهانه ای برای قصور وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.