کد خبر : 155913
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 9 دسامبر 2021 - 15:26

تشریح زمینه‌های همکاری تجاری ایران و ارمنستان

تشریح زمینه‌های همکاری تجاری ایران و ارمنستان

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان، زمینه‌های همکاری تجاری مابین ایران و ارمنستان را تشریح کرد. گاگیک ماکاریان در ادامه سفر خود به ایران، در جمع فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی در محل اتاق بازرگانی تبریز، اظهار کرد: در مدتی که در ایران بودم، روز به روز بیشتر با پتانسیل‌های این کشور آشنا شده و تجسم کاملی از زمینه‌های

تشریح زمینه‌های همکاری تجاری ایران و ارمنستان

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان، زمینه‌های همکاری تجاری مابین ایران و ارمنستان را تشریح کرد.

گاگیک ماکاریان در ادامه سفر خود به ایران، در جمع فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی در محل اتاق بازرگانی تبریز، اظهار کرد: در مدتی که در ایران بودم، روز به روز بیشتر با پتانسیل‌های این کشور آشنا شده و تجسم کاملی از زمینه‌های همکاری به دست آوردم که اولین زمینه گسترش همکاری‌ها در بخش کشاورزی است. کشاورزی در ارمنستان باید به یکی از صنایع مهم تبدیل شود و از صفر تا ۱۰۰ این صنعت را بتوانیم در کشور خود راه اندازی کنیم.

وی ادامه داد: هم‌چنین در موضوع پرورش طیور نیز نیازمند یکسری همکاری‌ها هستیم که در این راستا می‌توانیم نسبت به واردات جوجه از ایران اقدام کرده و هم‌چنین در زمینه دامپزشکی و تامین مواد غذایی طیور نیز از این کشور، کمک بخواهیم.

وی با بیان این‌که ۳۰ درصد گوشت طیور مصرفی ارمنستان در خود کشور تولید شده و ۷۰ درصد آن وارداتی است، گفت: اگر پیشنهادات خوبی در زمینه واردات جوجه یک روزه و گوشت مرغ وجود داشته باشد، قطعا آن را بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر پنج میلیون قطعه جوجه یک روزه و دو میلیون جوجه ۹۰ الی ۱۰۰ روزه به کشور خود وارد خواهیم کرد.

ماکاریان افزود: از همکاری در تاسیس مراکز پرورش طیور و توسعه مراکز نگهداری و پرورش دام‌های سنگین نیز استقبال می‌کنیم.

تاسیس دامداری‌های هوشمند و کشتارگاه‌های جدید، زمینه‌ای برای همکاری

وی، تاسیس دامداری‌های هوشمند و ایجاد کشتارگاه‌های جدید در این کشور را از دیگر زمینه‌های موجود برای همکاری خواند و گفت: از سوی دیگر ارمنستان، زمین‌های خوبی برای پرورش دام‌هایی چون گوسفند دارد و فعالان اقتصادی می‌توانند دام‌های خود را در زمین‌های ارمنستان پرورش داده و سپس به صورت زنده و یا ذبح اسلامی به ایران منتقل کرده و یا آن را به دیگر کشورها صادر کنند.

رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان ادامه داد: از سوی دیگر کارخانه‌های کنسرو و کمپوت سازی فراوانی در ارمنستان فعالیت می‌کنند که محصولات تولیدی آن‌ها به کشورهای روسیه، آمریکا و کشورهای اروپایی صادر می‌شود که در این زمینه نیاز داریم تا مقدار محصولات و تنوع آن‌ها را افزایش دهیم و در این راستا نیز می‌توان شاهد افزایش همکاری‌ها بوده و از ایران، کنسانتره‌های میوه و یا رب گوجه فرنگی وارد کنیم.

وی با اشاره به عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا، گفت: از سوی دیگر در قالب تفاهم نامه‌های منعقد شده با اتحادیه اروپا، ارمنستان می‌تواند ۶۴۰۰ نوع کالا را با مالیات صفر و یا یک سوم مالیات معمول به اروپا ارسال کند.

وی هم‌‍چنین ارمنستان را دارای تفاهم نامه‌های همکاری با دیگر کشورها دانست و گفت: اما از این ظرفیت‌ها نتوانسته‌ایم به درستی بهره ببریم چرا که میزان محصولات تولیدی ارمنستان حجم کمی را شامل می‌شود که در همکاری با ایران می‌توانیم این مشکل را حل کنیم زیرا ایران کارخانه‌های تولیدی بزرگ با محصولات فراوان دارد.

ماکاریان با اشاره به امضای یکسری توافق نامه‌ها با ایران، گفت: در خصوص تولید لیفتراک‌های برقی، احداث کارخانه تولید آسانسور در ارمنستان و هم‌چنین تولید برق از گاز، تفاهم نامه‌هایی با ایران امضا خواهیم کرد.

استقبال از واردات پارچه با کیفیت از ایران

وی با اشاره به حجم تجاری ۲۸۰ میلیون دلاری ارمنستان با ترکیه و تصویب قانونی مبنی بر ممنوع شدن واردات از این کشور، گفت: پارچه، لباس و اثاث منزل از محصولات وارداتی بودند که حالا در این حوزه‌ها، می‌توانیم با کشور ایران همکاری داشته باشیم.

وی با اشاره به صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری لباس از ارمنستان به کشورهای مختلف اروپایی، گفت: کارخانه و کارگاه‌های لباس دوزی ارمنستان، سفارش‌هایی از روسیه و کشورهای اروپایی دارند و برای این منظور نیاز به پارچه‌هایی با کیفیت بالا داریم.

رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان، ساخت و ساز را زمینه دیگر همکاری‌ها دانست و گفت: فعالان حوزه ساخت و ساز می‌توانند نسبت به ساخت خانه‌های ارزان قیمت، جاده، احداث پل و دیگر زیرساخت‌های عمرانی در ارمنستان اقدام کنند. از سوی دیگر ارمنستان از پروژه‌هایی در حوزه انرژی، احداث نیروگاه‌های خورشیدی و نیروگاه‍‌های حرارتی نیز استقبال می‌کند.

وی هم‌چنین با اشاره به علاقه ارمنستان به فعالیت در حوزه ماشین سازی، گفت: قراضه آهن زیادی در ارمنستان داریم که از این قراضه‌ها به بهترین نحو می‌توانیم استفاده کنیم و بدین منظور نیازمند انتقال تجربیات در حوزه ماشین سازی هستیم.

وی ادامه داد: تجارت بین دو کشور مستلزم قوانین تسهیل شده مالی است چرا که در حال حاضر وجود تحریم‌های اقتصادی مانع از تجارت صحیح بین دو کشور می‌شود که در این راستا باید گزینه‌های جدیدی را برای تسهیل مبادلات دو کشور بررسی کنیم.

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، در این جلسه، فعالان حوزه اقتصادی استان به بیان نظرات خود در راستای افزایش همکاری‌های اقتصادی دو جانبه پرداختند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.