حکایت سه «ویچ» روانشاد
کرانچار هم به جمع استانکو پوکلهپویچ و تومیسلاو ایویچ پیوست؛ سه «ویچ» جریانساز در فوتبال ایران که این سالها چهره در نقاب خاک کشیدند. به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «دیروز سهم فوتبال ایران از سبد اخبار مرگ، درگذشت ناگهانی زلاتکو کرانچار بود؛ سرمربی ۶۴ ساله کروات که بعد از ۱۰ روز بیماری شدید، در بیمارستانی
کرانچار هم به جمع استانکو پوکلهپویچ و تومیسلاو ایویچ پیوست؛ سه «ویچ» جریانساز در فوتبال ایران که این سالها چهره در نقاب خاک کشیدند.
به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «دیروز سهم فوتبال ایران از سبد اخبار مرگ، درگذشت ناگهانی زلاتکو کرانچار بود؛ سرمربی ۶۴ ساله کروات که بعد از ۱۰ روز بیماری شدید، در بیمارستانی در شهر زاگرب چشم از جهان فرو بست. به این ترتیب کرانچار هم به جمع استانکو پوکلهپویچ و تومیسلاو ایویچ پیوست؛ سه «ویچ» جریانساز در فوتبال ایران که این سالها چهره در نقاب خاک کشیدند.
زلاتکو کرانچار؛ زود گذشت
او سوابق مربیگری قابل اعتنایی داشت. دست کم یک دوره حضور روی نیمکت دیناموزاگرب اتفاقی است که تقریبا برای همه مربیان مطرح کروات رخ میدهد. غیر از این اما او هدایت تیمهای ملی کرواسی و مونتهنگرو را هم در کارنامهاش داشت. کرواسی با مربیگری کرانچار بدون شکست از مرحله انتخابی گذشت و به جام جهانی ۲۰۰۶ رسید. او در لیگ نهم فوتبال ایران سرمربی پرسپولیس بود و در شرایطی که تیمش وضع بدی در جدول نداشت، با تصمیم حبیب کاشانی جای خودش را به علی دایی داد. کرانچار بعدها در سپاهان یک قهرمانی لیگ و یک قهرمانی حذفی به دست آورد. کرانچار یک دوره یک ساله هم هدایت تیم امید را بر عهده داشت اما بعد از صعود دشوار از دور اول مسابقات انتخابی، با مسئولان فدراسیون به مشکل برخورد و نهایتا با اعلام مهدی تاج برکنار شد. بعد از این برکناری در اردیبهشت ۹۸، کرانچار شغل دیگری نداشت تا دیروز که خبر درگذشتش منتشر شد.
استانکو پوکلهپوویچ؛ برانکوی دهه ۷۰
یکی از موثرترین سرمربیان تاریخ معاصر پرسپولیس به شمار میآمد که سبک خاص بازیاش با مهرهچینی ۱-۶-۳ با قابلیت تبدیل به ۳-۴-۳ در هنگام حمله، الهامبخش بسیاری از مربیان ایرانی شد. استانکو که نوع نگارش نام خانوادگی او در دهه ۷۰ یکی از درد سرهای بزرگ روزنامهها و هفتهنامههای ورزشی به شمار میرفت، دو بار با پرسپولیس عنوان قهرمانی لیگ ایران را به دست آورد و از محبوبیت بسیار زیادی بین هواداران برخوردار بود. او پیش از حضور در پرسپولیس برای مدت کوتاهی سرمربی تیم ملی ایران هم بود و بعدتر سرمربیگری در سپاهان را نیز تجربه کرد؛ دورانی که از دلش، محرم نویدکیا به فوتبال اصفهان معرفی شد. استانکو که در سالهای آخر به دلیل بیماری ناچار شد قطع یکی از دو پای خود را تجربه کند، دو سال پیش در ۸۰ سالگی درگذشت. میروسلاو بلاژوویچ، سرمربی مشهور و کروات تیم ملی ایران که او هم این روزها ناخوش است، بعد از مرگ استانکو گفته بود: «او راه فوتبال ایران را به ما مربیان کروات نشان داد.»
تومیسلاو ایویچ؛ شرمندهایم
چقدر سخت است اسم ایویچ را بدون بغض و اندوه آوردن؛ شاید داستان این است که بسیاری از اهالی فوتبال ایران احساس میکنند یک بدهی تاریخی و اخلاقی به این مربی کروات دارند. این پیر دیر مربیگری حضور در بسیاری از تیمهای ملی و باشگاهی را تجربه کرد؛ از یوگسلاوی تا آژاکس و گالاتاسرای و پورتو. ایویچ بعد از راهیابی خاطرهانگیز تیم ملی ایران به جام جهانی ۹۸ سرمربی این تیم شد و سخت با بچهها کار کرد اما شکست ۷ بر یک در بازی دوستانه برابر رم در ایتالیا، منجر به برکناری مربی کروات شد. او در حالی رفت که آن باخت، بسیار مشکوک به «توطئه» بود. بعدها خیلی از منتقدان، عملکرد خوب تیم ملی ایران در جام جهانی را به تمرینات ایویچ ربط دادند. او سال ۲۰۱۱ در ۷۷ سالگی در کرواسی درگذشت.»
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0