تبدیل آستان قدس به کمیته امداد مغایر با رسالت اصلی آن است
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: تبدیل شدن آستان قدس به کمیته امداد را اساسا مغایر با رسالتهای اصلی آن میدانم و معتقدم که اینگونه نگاه به آستان قدس در بلندمدت فعالیتهای اصلی آن را تحت الشعاع قرار خواهد داد. جواد آرینمنش در گفتوگو با ایسنا-منطقه خراسان، در خصوص چالشهای پیش روی آستان قدس رضوی، اظهار
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: تبدیل شدن آستان قدس به کمیته امداد را اساسا مغایر با رسالتهای اصلی آن میدانم و معتقدم که اینگونه نگاه به آستان قدس در بلندمدت فعالیتهای اصلی آن را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
جواد آرینمنش در گفتوگو با ایسنا-منطقه خراسان، در خصوص چالشهای پیش روی آستان قدس رضوی، اظهار کرد: آستان قدس رضوی بدون تردید بزرگترین نهاد فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و موقوفاتی کشور محسوب میشود و همواره به عنوان قطب فرهنگی و مذهبی در جهان اسلام از جایگاه ممتازی برخوردار بوده و سالانه قریب 30 میلیون زائر را پذیرایی میکند.
وی با بیان اینکه تغییر مدیریت و تولیت آستان قدس رضوی انگیزهای جهت پرداختن به فرصتها و چالشهای این نهاد مقدس است، عنوان کرد: آستان قدس رضوی به برکت وجود مرقد منور حضرت ثامن الحجج(ع) بدون تردید بزرگترین قطب مذهبی و زیارتی جهان اسلام و تشیع و تاثیرگذارترین نهاد فرهنگی ایران محسوب میشود، ضمن اینکه در عرصههای عمرانی، تجاری، کشاورزی، صنعت و معدن، انرژی و فناوری اطلاعات نقش جدی دارد و خدمات شایسته و گستردهای ارائه کرده است.
آرینمنش در خصوص مدیریتهای آستان قدس بعد از انقلاب اسلامی، گفت: آیتالله واعظ طبسی را باید مقتدرترین، انقلابیترین، طولانیترین و موثرترین مدیر عالی آستان قدس رضوی پس از انقلاب دانست که در عین داشتن مسئولیت آستان قدس، نماینده امام و رهبری در استان خراسان بزرگ، عضو مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت بوده و خدمات ایشان در حوزههای گوناگون از جمله توسعه اماکن متبرکه از 12 به 90 هکتار بسیار قابل تامل است.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به مدیریت حجت الاسلام رئیسی بر آستان قدس، بیان کرد: اگرچه ایشان خدمات قابل توجهی در مدت سه سال مدیریت خود انجام داد، اما رویکردها عمدتا بر محور تکالیف جدید رهبری استوار و ضمن گستره، بیشتر خدمات از عمق کمتری برخوردار بود و حوزه فعالیتهای عمرانی سهم کمتری داشتند و فعالیتها تا اندازهای جنبه نمایشی، تبلیغاتی و تا حدودی سیاسی داشت. اکثر مدیران دوره آیتالله طبسی از صحنه حذف شدند و سلیقه سیاسی خاصی حاکمیت بیشتری یافت.
وی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی در حال حاضر در مدیریت جدید با چالشها و اولویتهایی روبهرو است، تصریح کرد: عدم استفاده بهینه از موقوفات و کاهش بهرهوری، نمایشی و تبلیغاتی شدن فعالیتها، به حاشیه رفتن فعالیتهای عمرانی و توسعهای، بالا رفتن شدید هزینههای جاری و توسعه بیرویه تشکیلاتی در موسسات آستان قدس، حاکم شدن فضای سیاسی و انتخاباتی در برخی بخشهای آستان قدس، ضعف ارتباط با دولت و مجلس و فقدان رابطه پارلمانی که موجب زیان مادی آستان قدس میشود، بالا بردن توقعات و انتظارات مادی مردم و نهادها از آستان قدس بیش از توان آن، از جمله آسیبها و چالشهای حال حاضر پیش روی تولیت جدید آستان قدس است.
آرینمنش ادامه داد: بخشی از اولویتهای مدیریت آستان قدس در متن ابلاغ حکم آقایان رئیسی و مروی آمده که این اولویتها شامل خدمت به زائران، ضعفا، نیازمندان و مجاوران، توجه به ظرفیت عظیم فرهنگی آستان قدس رضوی، حفاظت از موقوفات و ذخایر آستان قدس، ساماندهی شرایط استفاده و توجه به اقتصاد مقاومتی، تقویت ارتباط آستان قدس با دولت و حوزههای علمیه و نهادهای انقلابی است.
این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: من تبدیل شدن آستان قدس به کمیته امداد را اساسا مغایر با رسالتهای اصلی آن میدانم و معتقد هستم که اینگونه نگاه به آستان قدس در بلندمدت فعالیتهای اصلی آستان قدس را تحت الشعاع قرار خواهد داد. احیای شورای عالی فرهنگی به عنوان یک نهاد سیاستگذار زیر نظر تولیت معظم که در زمان آیتالله طبسی وجود داشت، یک ضرورت جدی جهت اشراف تولیت بر فعالیتهای فرهنگی و مذهبی به عنوان رسالت اصلی آستان قدس است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0