اولین ابرماه امسال را از دست ندهید
ایسنا/اصفهان نخستین و بزرگترین ابرماه امسال تا دقایقی دیگر و صبح روز چهارشنبه با کمترین فاصله از زمین قابل مشاهده است. اَبرماه شرایطی است که بر اساس میزان نزدیکی ماه به زمین، کره ماه حداکثر تا ۱۴ درصد بزرگتر و تا ۳۰ درصد میتواند روشنتر از دیگر ماههای کامل در طول یک سال قمری باشد. عمران
ایسنا/اصفهان نخستین و بزرگترین ابرماه امسال تا دقایقی دیگر و صبح روز چهارشنبه با کمترین فاصله از زمین قابل مشاهده است.
اَبرماه شرایطی است که بر اساس میزان نزدیکی ماه به زمین، کره ماه حداکثر تا ۱۴ درصد بزرگتر و تا ۳۰ درصد میتواند روشنتر از دیگر ماههای کامل در طول یک سال قمری باشد.
عمران مرادی-مدرس و پژوهشگر نجوم در توضیح این رویداد نجومی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ابرماه زمانی اتفاق میافتد که وقوع پدیده ماه کامل با نزدیکترین فاصله ماه با زمین در مدارش (حضیض ماه)، همزمان شود. در پدیده سوپرمون یا ابرماه، ماه اندکی نسبت به حال معمول خودش درخشانتر و بزرگتر است.
وی با بیان اینکه از ساعاتی دیگر شاهد ماه کامل یا ابرماه در آسمان خواهیم بود، گفت: ماه کامل زمانی است که خورشید در یک طرف و ماه در طرف دیگر زمین است و زمین بین ماه و خورشید قرار می گیرد. در این حالت به دلیل اختلاف درجه صفحه مداری ماه و زمین، نور خورشید مانعی برای رسیدن به ماه ندارد.
این مدرس و پژوهشگر نجوم توضیح داد: صفحه مداری ماه به دور زمین با صفحه مداری زمین به دور خورشید، حدود پنج درجه اختلاف دارد و زمین و ماه در یک خط راست قرار نمی گیرند، به همین دلیل نور خورشید سمت ماه که به سوی زمین است، را روشن می کند و ماه درخشان تر به نظر می رسد.
مرادی با بیان اینکه اصولا ماه گرفتگی ها نیز در روز چهاردهم ماه اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: مدار حرکت ماه به دور زمین بیضی است و گاهی در نزدیکترین فاصله و گاهی در دورترین فاصله خود قرار می گیرد که در رویداد ابرماه در نزدیکترین فاصله است و درخشان تر و بزرگتر دیده می شود.
وی تصریح کرد: گردش ماه به دور زمین در مداری بیضوی است و فاصلهاش تا زمین متفاوت است. در نزدیکترین فاصله، ۳۵۶٬۵۰۰ کیلومتر و در دورترین فاصله، ۴۰۶٬۷۰۰ کیلومتر از زمین است.
این مدرس نجوم اضافه کرد: در این حالت، هم ماه کامل است و هم در نزدیکترین فاصله با زمین است و در ساعت ۲۲ و ۳۸ دقیقه شبانگاه سهشنبه ۱۹ فروردین، ماه به کمترین فاصله با زمین می رسد.
مرادی افزود: از سوی دیگر در ساعت ۷ و ۵ دقیقه صبح روز چهارشنبه ۲۰ فروردین سال ۱۳۹۹ نیز ماه در وضعیت بدر و یا ماه کامل قرار میگیرد؛ بنابراین در طول سهشنبه شب (امشب) تا بامداد چهارشنبه با ماه کامل مواجه هستیم.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0