کد خبر : 112969
تاریخ انتشار : دوشنبه 22 نوامبر 2021 - 20:29

وضعیت بحرانی بعضی از آثار تاریخی بجستان

وضعیت بحرانی بعضی از آثار تاریخی بجستان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بجستان گفت: تعدادی از آثار تاریخی و شاخص شهرستان بجستان نیاز به مرمت ضروری دارند و لازم است به منظور حفظ این آثار نفیس و ارزشمند، کار مرمت هر چه سریع تر آغاز شود. مهدی جمالی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: طی بررسی‌های به عمل

وضعیت بحرانی بعضی از آثار تاریخی بجستان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بجستان گفت: تعدادی از آثار تاریخی و شاخص شهرستان بجستان نیاز به مرمت ضروری دارند و لازم است به منظور حفظ این آثار نفیس و ارزشمند، کار مرمت هر چه سریع تر آغاز شود.

مهدی جمالی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: طی بررسی‌های به عمل آمده در دو سه ماه گذشته و بررسی وضعیت موجود آثار تاریخی شهرستان بجستان، مشخص شد که تعدادی از آثار در وضعیت بحرانی بوده و نیاز به مرمت فوری دارند.

جمالی اظهار کرد: قلعه‌ روستای مزار، قسمت‌هایی از بافت تاریخی روستای مزار، قلعه‌ مرندیز، کاروانسرای قاسم‌آباد و کاروانسرای مرندیز از جمله آثار تاریخی ارزشمند شهرستان هستند که باید مرمت شوند، همچنین دو آب انبار در سطح شهر و مسجد جامع شهر بجستان نیز در وضعیت اضطراری قرار دارند.

وی افزود: در زمینه مرمت آثار تاریخی پیگیری‌هایی شده و اخیرا نیز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و همچنین نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بازدیدی از برخی آثار داشته و وضعیت آثار را مشاهده کردند و امیدواریم هر چه سریع‌تر و با جذب اعتبارات مربوطه، طی یک ماه آینده کار مرمت آثار را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه کار مرمت آثار تاریخی یک کار مشارکتی است، خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند کار مرمت آثار را انجام دهد و علاوه بر اداره میراث فرهنگی، بخش خصوصی، خیران و دهیاران و شورای روستا هم باید وارد عمل شوند.

جمالی گفت: در راستای مشارکت مردم در مرمت آثار تاریخی، جلساتی با دهیاران و شوراهای روستاهای مربوطه نیز برگزار شده و روز گذشته کار مرمت کاروانسرای قاسم‌اباد شروع شده است و امیدواریم کار مرمت سایر آثار نیز هر چه سریع تر آغاز شود.

وی در پاسخ به این سوال که کدامیک از این آثار در اولویت مرمت قرار دارد، گفت: تمامی این آثار باید هر چه سریع‌تر مرمت شوند و بستگی به همکاری و همراهی بخش خصوصی و دهیاران و شورای روستاها دارد و هر کدام زودتر وارد عمل شوند، کار مرمت آغاز خواهد شد.

وی در رابطه با آثاری که سال‌های گذشته مرمت شده‌اند، توضیح داد: بافت روستای جزین و کمپ گردشگری آن و منزل رحیمی در بجستان که به عنوان موزه پیشنهاد شده، قبلا مرمت شده‌اند، همچنین قسمت‌هایی از رباط فخرآباد با توجه به اینکه باید برای بازدید به منظور ارزیابی به عنوان ثبت در آثار جهانی آماده می‌شد اوایل سال جاری مرمت و آماده‌سازی شده است.

جمالی تصریح کرد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر اعتبارات بسیار محدود بوده است، همین کمبود اعتبارات و یا عدم تخصیص اعتبارات، باعث شده است که بحث مرمت آثار تاریخی به کندی پیش برود و تخریب‌ها بیشتر نمود پیدا کند.

رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بجستان به لزوم حمایت خیران در زمینه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: همان طور که خیران در بخش‌های مهمی چون مدرسه‌سازی و… فعال هستند با توجه به ارزش میراث فرهنگی و حفظ آثار تاریخی، لازم است که در زمینه حفظ آثار تاریخی و به خصوص مرمت این آثار هم وارد شوند.

وی افزود: شهرستان بجستان دارای آثار تاریخی نفیس و ارزشمندی است و به لحاظ تاریخی پیشینه غنی دارد به طوری که قلعه دختر روستای مزار مربوط به دوره ساسانی است بنابراین حفظ این آثار ارزشمند آن طور که باید و شاید و در شأن شهرستان و درخور آثار تاریخی شهرستان، حمایت جمعی را می‌طلبد و نیاز است که مردم، بخش خصوصی و مسئولان در کنار هم قرار گرفته و این آثار ارزشمند را حفظ کنند.

جمالی یادآور شد: در سطح شهرستان بجستان ۱۵۸ اثر شناسایی شده است که ۴۸ اثر آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و پیگیری‌هایی برای ثبت کاروانسرای فخر آباد بجستان در فهرست آثار جهانی انجام شده که در مراحل پایانی کار است و به زودی این اثر در فهرست آثار جهانی ثبت خواهد شد.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.