کد خبر : 4868
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 آگوست 2021 - 21:31

ترور فناوری نوظهور با کاهش اعتبارات/احتمال حذف ایران از لیست کشورهای پیشرو نانو!

ترور فناوری نوظهور با کاهش اعتبارات/احتمال حذف ایران از لیست کشورهای پیشرو نانو!

دبیر ستاد توسعه فناور نانو، کاهش اعتبار حوزه فناوری نانو را موجب کُند شدن روند پرشتاب این فناوری در کشور دانست و با تاکید بر اینکه با کاهش اعتبارات بسیاری از برنامه‌های حمایتی این ستاد متوقف شده است، نسبت به حذف نام ایران در میان کشورهای پیشرو در فناوری نانو هشدار داد.  دکتر سعید سرکار

ترور فناوری نوظهور با کاهش اعتبارات/احتمال حذف ایران از لیست کشورهای پیشرو نانو!

دبیر ستاد توسعه فناور نانو، کاهش اعتبار حوزه فناوری نانو را موجب کُند شدن روند پرشتاب این فناوری در کشور دانست و با تاکید بر اینکه با کاهش اعتبارات بسیاری از برنامه‌های حمایتی این ستاد متوقف شده است، نسبت به حذف نام ایران در میان کشورهای پیشرو در فناوری نانو هشدار داد.

 دکتر سعید سرکار امروز در اختتامیه جشنواره نانو و رسانه با اشاره به کاهش اعتبارات این ستاد از ۳ سال قبل، افزود: از ۳ سال قبل بودجه‎های این ستاد نصف شده است و این برای ما جای تعجب دارد که اعتبارات یک فناوری نوظهور که ایران را جزو کشورهای پیشرو در این حوزه قرار داده است، چگونه کاهش یافته است.
وی ادامه داد: کاهش بودجه‌های ستاد نانو موجب کند شدن حرکت پرشتاب کشور در این حوزه خواهد شد و همانند یک خودرویی است که سوخت آن کاهش یابد و ما در این زمینه هشدار داده‌ایم و من از آن با عنوان “ترور فناوری” یاد می‌کنم.
سرکار، رتبه علمی کشور در حوزه نانو را چهارم دنیا عنوان کرد و یادآور شد: با وضعیت اعتبار این حوزه، به شدت در حال سقوط هستیم؛ چرا که حمایت‌هایی که ما از شرکت‌ها برای توسعه فناوری در حوزه نانو داشتیم، متوقف شده است و علاوه بر آن شتاب برخی از برنامه‌های توسعه‌ای و حمایتی ستاد کاهش یافته است.
دبیر ستاد توسعه نانو، افزود: بر این اساس در حال حاضر تمرکز اصلی ما بر صنعتی سازی است.
وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی بنیه علمی صدمه خواهد دید، خاطر نشان کرد: همانطور که بعد از ۳ سال کاهش اعتبارات این ستاد، آثار خود را نشان داد، آثار ناشی از کاهش بنیه علمی کشور نیز در توسعه فناوری مشهود خواهد شد.
سرکار اضافه کرد: در حال حاضر ما خیلی از برنامه‌هایی که برای توسعه صادرات محصولات شرکت‌های فناوری این حوزه داشتیم که شامل مواردی چون اخذ استانداردها و حضور شرکت‌ها در نمایشگاه‌های بین المللی می‌شود، قطع شده است و اعلام می‌کنم که شرایط بحرانی است و اگر به آن پرداخته نشود در چند سال آینده اثری از نام ایران در میان کشورهای پیشگام در این حوزه در دنیا باقی نخواهد ماند.
دبیر ستاد توسعه فناوری‌ نانو، خاطر نشان کرد: اگر بودجه ستاد نانو همانند سایر حوزه‌ها دیده می‌شد، اکنون باید اعتبارات ما ۳۰۰ میلیارد تومان بود، ولی در حال حاضر بودجه ستاد به یک سوم کاهش یافته است و این مشکلاتی را در روند برنامه‌های حمایتی این ستاد ایجاد کرده است.
وی با اشاره به توفیقات این ستاد در توسعه فناوری نانو، با تاکید بر اینکه تا هیچ کاری مردمی نشود، موفق نخواهد شد، ادامه داد: زمانی که از پول مردم برای حوزه‌ای هزینه می‌شود مردم باید بدانند که پولی که خرج شده است چه منافعی را برای آنها به دنبال خواهد داشت و در این زمینه رسانه‌ها نقش مهمی دارند.
سرکار، هنر خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه را در بیان دستاوردهای علمی به زبان ساده به جامعه دانست و یادآور شد: از این رو ما برنامه تورهای رسانه‌ای را برگزار کردیم و عملکرد رسانه‌ها در این حوزه به گونه‌ای است که سطح دانش و آگاهی مردم ایران از اثربخشی فناوری نانو از مردم بسیاری از کشورهای دنیا بالاتر است و الان مردم نسبت به محصولات مبتنی بر نانو اعتماد دارند.
وی اضافه کرد: در این مسیر ما مردم را رها نکردیم و آنها را نسبت به دستاوردها و مزایای این فناوری آگاه کردیم و اجازه ندادیم که همان نگرانی‌هایی که در حوزه تراریخته در جامعه ایجاد شده است، در حوزه نانو این نگرانی‌ها ایجاد شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، دلیل ایجاد برخی نگرانی‌ها در حوزه فناوری تراریخته را عدم اطلاع رسانی و عدم شفافیت دانست و یادآور شد: ما در ستاد نانو تلاش کردیم که اطلاع رسانی‌های شفاف صورت گیرد و مردم را نیز در توسعه این فناوری همگام کردیم؛ چرا که معتقدیم اگر می‌خواهیم محصول نانویی را به جامعه عرضه کنیم و یا محصول جدیدی را به بازار عرضه کنیم، بازار اصلی این محصولات مردم هستند و آنها باید بدانند که این محصولات چه مزایایی دارند.
سرکار با بیان اینکه در این زمینه رسانه‌ها ما را یاری کردند، گفت: علاوه بر آنها محققان و دانشمندان در این حوزه فعال شدند، به گونه‌ای که در ابتدای آغاز حرکت توسعه فناوری نانو در کشور تنها ۱۰ استاد می‌دانستند نانو فناوری یعنی چه، ولی بعد از گذشت ۱۸ سال حدود ۳۵ هزار نفر متخصص، استاد و دانشجو در این حوزه فعال هستند.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.